Dupa trei zile in care am reusit sa sterilizam si microcipam 312 animale, dintre care 278 de catei si 34 de pisici, campania de sterilizare s-a incheiat, dar munca echipei de voluntari continua – pentru ca mai sunt catei si pisici de dus acasa si de gasit locuri de cazare temporara pentru cei 16 catei pe care nu ii putem reloca sau care au fost abandonati de catre proprietari.

Huedin a fost pentru toti o experienta pozitiva, dar diferita de campaniile de pina acum, datorita numarului foarte mare de caini abandonati si a cainilor cu stapan lasati sa circule liber pe strazile orasului. Ne-a bucurat sa vedem ca munca de educare si informare sustinuta de catre asociatia noastra in perioada de promovare a dat roade, pentru ca numarul proprietarilor care si-au programat si adus cateii la sterilizare si microcipare a crescut simtitor, comparativ cu campaniile anterioare. Totusi si de aceasta data, majoritatea cateilor au fost adusi de catre echipele de voluntari NUCA, care au fost pe teren si i-au transportat inapoi dupa ce s-au recuperat.

Ca de fiecare data, am pus accentul si pe bunastarea cateilor, discutand cu proprietarii despre conditiile de detinere, am schimbat zgarzi la cei care stateau pe lant, am taiat unghii incarnate, am indepartat capuse si am toaletat unii catei. Ne-am bucurat sa intalnim multe animalute care erau iubite si foarte bine ingrijite de proprietar, si speram ca in curand cazurile de catei neingrijiti sau neglijati sa dispara complet.

Rezultatele asociatiei noastre reprezinta munca plina da darurire a celei mai bune echipe de voluntari, care si-a dedicat si isi dedica in continuare timpul si energia pentru protectia animalelor. Multumim in primul rand acestor oameni minunati, precum si tuturor celor care au sprijinit intr-un fel sau altul in aceasta actiune:
– Echipei de medici si tehnicieni veterinari
– Primariei Huedin care a sustinut aceasta campanie si a inteles ca singurul mod de a actiona asupra cauzei suprapopularii canine sunt sterilizarea si microciparea inregistrata.
– Celor care au sprijinit aceasta campanie, prin donatii financiare sau materiale: Zwerfhonden Roemenie, Esperanza Hoop voor Honden, Nuca in deutschland, Grenzenlose Notfelle, Fellchen in Not, Elfy Adloff, Jean Tara, Christine Goeb-Kummel, Natascha Grossbach, Delia Houben, Samsara Foodhouse, Ramex s.r.l., Rondocarton si tuturor celor care au donat pentru sterilizari sau pentru a imbunatati viata cateilor pe care i-am intalnit.

Multumim de asemenea celor care au adus animalul propriu pentru a fi sterilizat, dar si celor care au facut cunoscuta aceasta campanie prin viu grai in randul cunostiintelor, prietenilor sau vecinilor, sau au distribuit-o pe Facebook.