În acest articol vorbim despre așteptări nerealiste și soluții pentru acestea în privința unui animal adoptat.

Atunci când dorim să adoptăm un câine care să umple golul lăsat de unul care nu mai e, ne așteptăm să găsim animalul perfect, uitând că atunci când l-am adus pe primul acasă, am investit mult timp și efort pentru a-l face perfect pentru noi.

Joey e cățelul problemă de pe podea

Când adoptăm un câine, sunt multe aspecte de luat în considerare și sunt unele comportamente la care ne putem aștepta. Daca nu suntem pregătiți să le facem față, mai bine renunțăm la această idee.

Joey este primul câine pe care a trebuit să-l punem într-o cușcă. Era un căine foarte răsfățat, făcea tot ce voia, distrugea toată casa, ne trezea în mijlocul nopții să se joace. Deși aveam o părere proastă despre a pune câinii in cuști, acest lucru trebuia făcut în cazul lui Joey. Acum, dupa 8 ani, el doarme în cușcă, acesta fiind locul lui preferat. Cei care l-au adoptat înaintea noastră, n-au reușit să facă față acestor probleme și l-au dus înapoi.

Este frustrant să vedem oameni care adoptă câini și după câteva zile vor să-l returneze fiindca apar probleme la care nu se așteptau. Mai jos sunt enumerate câteva probelme comune pe care dacă nu le puteți rezolva, poate că nu sunteți pregătit pentru adopție.

Gertie a încercat să mă muște de fiecare dată când puneam mâna pe el. După numai câteva zile, am fost cei mai buni prieteni. Frica este cea mai mare problemă atunci când un câine își schimbă locuința.

Anxietate:
Imaginați-vムpentru o clipă cum ar fi să fiți obligați să trăiți într-o țară în care nu cunoașteți pe nimeni, nu știți limba sau obiceiurile. Exact ce se întâmplă cu un câine care ajunge de la un foster în casa voastră. Până când se va obișnui cu noua locuință, cu oamenii de acolo, cu programul nou pe care îl va avea, vă puteți aștepta la reacții de anxietate, cum ar fi lătrat excesiv, încercări de a scăpa, vomă, diaree. Pentru a depăși acest moment, cel mai bun leac e TIMPUL. Puteți să ajutați câinele prin amenajarea unei cuști, acoperite dacă e nevoie (în care să-l obișnuiți cu recompense), în care să se retragă și să observe lumea de acolo. Dacă îi oferiți câinelui spațiu suficient, multă iubire și recompense în continuu, puteți să grăbiți procesul de acomodare. Adevărata personaliatate a câinelui nu va ieși la iveală decât după cel puțin o săptămâna.

Își face treburile în casă:
Chiar dacă un câine a fost obișnuit să nu-și facă treburile în casă, fiind într-o ambientă nouă, cu mirosuri necunoscute, poate că nu o să-și dea seamă care sunt regulile. Puteți ajută animalul prin două metode. Îl țineți într-o cușcă, și atunci când îl duceți afară și își face treburile acolo, îl lăudați și îi dați recompense. Astfel va înțelege că așa este corect. O altă metodă este de a ține câinele permament lângă voi în lesă. Când da semne că ar vrea să-și facă nevoile, cum ar fi umblând în cercuri și mirosind, îl duceți tot așa afară și îl lăudați.

Comportament distructiv:
Pentru a evită comportamentul distructiv, cauzat de anxitetate, o metodă bună este obișnuirea câinelui cu o cușcă. În acest fel, atunci când nu puteți să-l supravegheați și nu aveți încă încredere în el, e mai bine să folosiți această metodă. Bineînțeles, există diferite produse care să-l dezobișnuiască să roadă tot, dar cel mai bine este să-l corectăm și să îl încurajăm să roadă jucării și alte lucruri care îi sunt permise.

Sunt multe lucruri care trebuie făcute ca un câine să fie animalul și prietenul nostru perfect mulți ani la rând. Nu este un timp anume alocat în care animalul se va obișnui cu nouă lui viață, dar cu un pic de efort și cu multă multă iubire, toate problemele se pot rezolva. Dacă după primele probleme vă trece prin cap să-l returnați, poate că nu sunteți totuși pregătit pentru a avea grijă de un animal abandonat. Este ok să cereți sfatul celor de la care ați preluat câinele, fiindcă pot să vă ofere informații utile pentu a-l introduce în lumea voastră.

Articol de Elsie Lodde