In 18, 19 si 20 iulie 2014 in cadrul unui maraton gratuit de sterilizare si microcipare inregistrata, am reusit in cele trei zile sa sterilizam si microcipam 315 animale, in marea lor majoritate catei, dar si cateva pisici din comuna Bontida si satele alaturate. bontida4

Populatia in general a fost mai receptiva decat in campaniile anterioare, procentul programarilor a fost de aproximativ 20% (fata de 7% in trecut), dar majoritatea cateilor au fost adusi de catre echipele de voluntari care au mers pe teren si care i-au transportat inapoi, dupa perioada de recuperare. Totodata am incercat si sa imbunatatim viata cateilor pe care i-am intalnit, si ca de fiecare data am schimbat sau am donat zgarzi pentru cateii care stateau pe lant, am pus carabine si am lungit lanturile sau am consiliat stapanii in diverse probleme, inclusiv in ceea ce priveste alimentatia sau conditiile in care traiesc cateii. Multi dintre catei au beneficiat si de „tratamente speciale”, unii unde se impunea au fost tunsi, li s-au indepartat capuse, au fost dati cu solutie impotriva purecilor samd.

Pentru cei 27 de cateii cu varsta prea mica sau care nu au fost sterilizati din alte motive am facut o lista si vom merge in cateva saptamani sa ii aducem si pe ei la sterilizat si microcipat la cabinetele cu care colaboram.
Maratonul nu se incheie aici, avem ramasi peste 20 de catei care i-am gasit abandonati, nu mai sunt doriti sau i-am gasit in niste conditii imposibil de imaginat si carora trebuie sa le cautam o casuta.

Multumim mult celor care ne-au sprijinit intr-un fel sau altul in aceasta actiune:
– Echipei de medici si tehnicieni veterinari, cu multumiri speciale lui Aurelian Stefan, care a fost sufletul acestei echipe.
– Celor care au sprijinit aceasta campanie, prin donatii financiare sau materiale: Romania Animal Rescue,Deutschland sagt Nein zum Tiermorden e.V., Esperanza Hoop for Honden, Zwerfhonden Roemenienuca in deutschlandElfy AdloffDinas Ark, EmFoDo, Natascha Grossbach , Tom v. Roon, Grenzenlose NotfelleFellchen in NotSamsara Foodhouse, Ramex s.r.l., Rondocarton si tuturor celor care au donat pentru sterilizari sau pentru a imbunatati viata cateilor pe care i-am intalnit.
Multumim de asemenea celor care au adus animalul propriu pentru a fi sterilizat, dar si celor care au facut cunoscuta aceasta campanie prin viu grai in randul cunostiintelor, prietenilor sau vecinilor, sau au distribuit-o pe facebook