Campanie de sterilizare şi microcipare gratuită pentru câini în Apahida – Aprilie 2013

Asociaţia Nuca Animal Welfare a desfăşurat in datelele de 25,26,27,28 Aprilie 2013 o acţiune de sterilizare şi microcipare gratuită pentru câinii cu şi fără stăpân din comuna Apahida, judeţul Cluj.

Scopul acestor actiuni este:

• de a reduce numărul de câini fără stăpân prin prevenirea montelor nedorite şi a abandonului canin, aplicând singurele soluţii dovedit-eficiente în alte ţări europene
• de a reduce numărul de câini pierduţi şi a celor găsiţi fără date de identificare, astfel incât toţi căţeii pierduţi, dispăruţi sau furaţi se vor putea întoarce repede acasă.

Toti catei au fost trecuti intr-un Registru Unic de Evidenta a Cainilor cu Stapan care apoi a fost predat medicului veterinar de circumscriptie si primariei Apahida. Stapanii au primit fiecare cate o fisa de inregistrare cu numarul de microcip, avantajele sterilizarii si ingrijirea post-operatorie, detalii pe care voluntarii nostrii le-au repetat si in discutiile avute cu acestia.

Ca si la orice astfel de campanie am cunoscut oameni care carora le pasa de cainii lor, dar din pacate am cunoscut si cazuri mai putin fericite.

In cele 4 ZILE AM STERILIZAT 330 de CATEI cu si fara detinator, 22 DE PISICI si AM MICROCIPAT SI INREGISTRAT ALTI 65 CATEI cu detinator!

VA MULTUMIM MULT PENTRU CA SUNTETI ALATURI DE NOI INTR-O FORMA SAU ALTA!