Vom reveni la Scoala Gimanziala Cojocna ! Miercuri, 10 Iunie am sustinut un curs educativ despre responsabilitatile detinerii unui animal de companie la Scoala Gimnaziala Cojocna. Spre dezamagirea noastra, copiii de aici nu au fost interesati de subiect, pentru ei animalele de companie nu prezinta interes – cainii sunt frumosi cat timp sunt pui, iar apoi devin doar niste “animale” ce trebuie sa stea legate undeva in curte fara adapost, acces la apa sau mancare.

Am discutat putin despre sterilizare si microcip, subiect care a fost relativ interesant si nou pentru ei.Au inteles importanta microcipului si au promis ca pe durata campaniei noastre de sterilizari gratuite (12-14 Iunie) din comuna Cojocna isi vor aduce cateii pentru a fi sterilizati.

Ne pare foarte rau ca in aceasta zona aflata la doar 25km de Cluj Napoca exista copiii care nu au dezovoltata empatia fata de animale, dar pentru noi acest lucru a devenit o provocare si vom reveni la scoala din Cojocna cu mai multe cursuri educative si suntem increzatori ca in timp vom schimba modul in care acesti copii percep animalele.

Multumim domnului director ca ne-a oferit ocazia sa observam, sa intelegem mai bine modul de gandire al copiilor din aceasta zona si speram la o colaborare pe termen lung.

Foto credit: Dizzy Diana Multumim frumos! 🙂