MITING STOP ABANDONULUI!

[map address=\”https://www.google.com/maps/preview#!q=Pia%C8%9Ba+Mihai+Viteazu%2C+Cluj-Napoca%2C+Cluj%2C+Rom%C3%A2nia&data=!4m10!1m9!4m8!1m3!1d3882!2d23.589982!3d46.774699!3m2!1i1920!2i1091!4f13.1\” type=\”roadmap\” width=\”100%\” height=\”300px\” zoom=\”14\” scrollwheel=\”true\” scale=\”true\” zoom_pancontrol=\”true\”][/map]

[social_links colorscheme=\”\” linktarget=\”\” rss=\”\” facebook=\”https://www.facebook.com/events/149532058485033/\” twitter=\”\” dribbble=\”\” google=\”\” linkedin=\”\” blogger=\”\” tumblr=\”\” reddit=\”\” yahoo=\”\” deviantart=\”\” vimeo=\”\” youtube=\”\” pinterest=\”\” digg=\”\” flickr=\”\” forrst=\”\” myspace=\”\” skype=\”\”]

Alatura-te noua in ziua de 17 decembrie 2011, ora 11.00, in Piata Mihai Viteazu sa cerem autoritatilor sa aplice o metoda eficienta de gestionare a cainilor fara stapin, ce presupune sterilizare, inregistrare si stoparea abandonului, ceea ce ar rezolva definitiv problema cainilor comunitari!
Participa si tu la primul miting de acest gen din Cluj Napoca!

Ştiţi deja:
– Cât costă „oficial” această metodă-eutanasia! Peste 8 milioane de Euro/An.
– De când ne ştim pe Lume, câinii nimănui au fost omorâţi de oameni. Nu se vede nici cea mai mică schimbare!
– Eutanasierea câinilor fără stăpân nu este nici măcar metoda eficientă, în 6 luni străzile sunt iar pline.
– Eutanasierea câinilor fără stăpân – măcinarea la infinit a bugetului. (Politicienii numesc „Afacerea maidanezul – sac fără fund”)

O soluţie devine eficientă atunci când acţionează asupra cauzei! Iar din ani de experienţe zilnice vă garantăm: în judeţul Cluj, în fiecare lună, se abandonează minim 5 „pachete de pui”+ fără femelă! Unii sunt lăsaţi pănă la 8-12 săptămâni, şi apoi abandonaţi. Alţii nici nu au ochii deschişi, iar asociaţiile şi voluntarii fac eforturi imense să îi salveze.
O lună calendaristică în Cluj, cu 40-50 de pui abandonaţi fără căţea, o numim „lună bună”!
Aţi fi uimiţi să ştiţi cât, ce şi cum se abandonează în Clujul nostru, în fiecare lună!
Din 2007 s-a sterilizat tot ce era fără stăpân în Cluj-Napoca, dar nu e lună fără să fie găsite minim 2 femele cu pui + altele în călduri sau chiar gestante!

Abandonul este infracţiune! Se pedepseşte cu amendă între 500 şi 1000 Ron, şi chiar cu închisoarea! Dar cum se poate proba abandonul fără înregistrarea câinilor cu stăpân?!?!

Proiectul pe care îl veţi găsi menţionat nu este „creaţia” Asociaţiei Nuca, este soluţia dată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, dovedită şi aplicată cu succes în Europa de Vest. Cu această soluţie, în ţări precum Germania, Suedia, Danemarca, Anglia, nu mai sunt câini pe stradă.
Rezumatul Proiectului de Management al Populaţiei Canine Cu Stăpân este: microcipare înregistrată într-un registru de evidenţă oficial şi controlul reproducţiei canine prin sterilizarea femelelor fără valoare chinologică alternativ cu supravegherea bianuală.

Şi noi, ca şi dumneavoastră, avem căţei, care sunt membrii familiei noastre, deci ne-am gândit la toate detaliile acestui registru! Se vor lua în considerare excepţii precum vârsta, starea de sănătate, valoarea chinologica, dreptul de reproducere, etc.

Aceste informaţii le puteţi prezenta şi celor care nu iubesc câinii!!! Pentru că toţi ne dorim acelaşi lucru:

SĂ NU MAI FIE CÂINI PE STRADĂ!!!

\”Cât costa punerea în aplicare a acestui proiect? Mai puţin decât \”un sezon\” de eutanasieri! Dar termenul corect nu este \”cost\”, este \”investiţie\”! Costul presupune o cheltuială nerecuperabilă şi în cazul eutanasiei, infinită! Investiţia soluţiei Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii este o cheltuială recuperabilă + dispariţia definitivă a maidanezilor + profit la bugetul local! (din cotizaţii anuale de înregistrare, taxe de supraveghere a femelelor nesterilizate, sancţionarea abandonurilor, etc)\”