Descrierea blănosului

Cu ocazia maratonului din comuna Baciu (https://www.facebook.com/media/set/?set=a.670052806341216.1073741870.137684416244727&type=3), mergând din poartă în poarta, am fost „avertizaţi” că în apropiere este „un câine mare care fuge după copii dimineaţa când merg la şcoală”. Nu mai era loc în maşină, dar ne-am dus să vedem totuşi despre ce „câine mare” este vorba. Ajunşi acolo, fluierăm şi ne întâmpină din nişte tufe o căţeluşă tânără şi extrem de veselă – era Alla. Având sub un an, era dornică de joacă, de afecţiune, încerca neobosit să ne pupe continuu, şi după cum am cunoscut-o noi, chiar credem că dimineţile erau momentele ei în care ar fi alergat kilometrii întregi după orice copil care nu o alunga cu pietre, pentru doar câteva clipe de atenţie.
Oamenii din zonă ne-au spus clar, repetat şi răspicat cu ce metode vor “scăpa” de ea… Chiar dacă nu aveam un plan de rezervă-unde să o ducem, ce să facem cu ea….nu am putut să o lăsăm acolo.
A stat in foster in jur de 3 luni, până când a fost pregătită pentru promovarea spre adopţie si cineva din Germania a văzut minunăţia unui câine considerat „pericol/deranj” de către mai mulţi oameni din Baciu.

Alla vă transmite salutări! În decembrie 2013 ea s-a mutat din Romania în Germania. Stăpâna ei ne povesteşte următoarele: „Salut, vă trimit veşti din partea Allei. În curând vom începe să mergem la şcoala de dresaj. Cu siguranţă vom învăţa multe şi ne vom distra de minune. Ah, da, încă ceva frumos: când suntem la plimbare şi ne întălnim cu alţi câini, se alatură foarte frumos haitei şi ascultă bine de câte ori o chem. Ultima dată am fost la plimbare cu 5 câini! Şi cu pisica merge totul ca pe roate.”