Descrierea blănosului

Finn a fost gasit la maraton în Baciu cu femurul și bazinul rupt, șciopătând în 3 picioare pe drum… Era înca pui, slab, cam 6 luni avea atunci, și avea doar 5kg, dar era și atunci extraordinar de frumos, și cu o față foarte expresivă!

unnamed (1)Fracturile pareau cauzate de mușcătura unui câine mare, avea „găuri” simetrice de ambele părți ale bazinului, noroc că fracturile erau doar pe o parte a corpului.
Finn a fost destul de timid când era pus în fața unor situații noi, cu persoane sau animale necunoscute, dar s-a atașat foarte repede de mine așa că nu s-a mai temut când și-a dat seama ca eu nu mă tem.

La operatie s-a putut face „doar” o rezecție capului femural (necrozat), restul fracturilor erau deja prea calusate (în proces de vindecare). După operație s-a recuperat destul de bine, și după un timp relativ scurt a folosit toate 4 picioare mai des, în 3 picioare mai mergea doar cand era nesigur sau foarte, foarte grăbit ;-).

unnamed (3)

La plimbări îi plăcea să învețe lucru noi, era foarte cuminte și atent chiar și fără lesă, așa că plimbările erau întotdeauna o distracție frumoasă și pentru mine!
Atunci, când l-am prezentat pentru adopție, unnamed (2)nu a durat mult timp, și o doamnă foarte draguță din Elveția s-a îndrăgostit de cățelul mic și frumos.
Mi-a fost greu să mă despart de pitic, dar știu că acum are o casă cum nu se poate mai bine! Are o „sora adoptivă” Ida, cu care s-a înțeles imediat, și un „frate” motan, cu care se joacă mult și căruia îi mestecă urechile.
Merge și la școală unde învață cum se compoartă un cațel cuminte ;-). Acasă mai testeaza limitele, si de exemplu sare pe o masă sau sapă în grădină :-D, dar în general este un cățel bun și iubit de toată lumea. Pozele vorbesc de la sine.

Deși fiecare despărțire de un cățel din foster este grea și uneori dureroasă, aceste poze sunt ceea ce mă convinge de fiecare dată că merită! Și așa pot să dau șansa asta la „o viață de lux” la mai mulți căței, care depind de ajutorul nostru!

unnamed (4)

– de Miri, foster NUCA