Descrierea blănosului

Rasă: metis
Sex: femelă
Vârstă: 7 – 9 ani
Talie: ca. 50 cm
Greutate: aproximativ 18 kg
Castrată: da
Microcipată: da
Vaccinată: da

Lara este o cățelușă care a fost abandonată împreună cu prietenul ei, un Cocker Spaniel. Se pare că li s-a construit și un adăpost din cutii de carton, unde stăteau amândoi înghesuiți. Lara avea zgardă la gât și zgardă antipurici, iar starea ei generală era bună.
Cocker-ul, fiind câine de rasă, și-a găsit rapid pe cineva care să-l ia acasă, însă Lara a fost nevoită să mai petreacă câteva zile singură, afară în frig, până când Jean a luat-o în foster.

Lara are între 7 și 9 ani, dar pentru că dinții îi sunt tociți, e destul de greu să-i stabilim vârsta. Starea ei este însă bună, e sănătoasă și foarte în formă.
Lara este de talie medie, înaltă cam de 50 cm, puțin supraponderală (în jur de 18 kg). Este foarte iubitoare, prietenoasă și afectuoasă. Este posibil să fi avut o stăpână, deoarece de femei se lipește imediat.
Când am fost s-o vizitez, nu a vrut nicicum să se îndepărteze de mine și cerșea mângâieri. Jean a încercat s-o atragă cu mâncare și alte bunătăți, însă ea a rămas lângă mine și dorea doar să fie mângâiată.
Lara merge destul de bine în lesă și este cuminte. Cu alți câini se înțelege bine și e prietenoasă. Nu a cunoscut pisici, și probabil că nu i-ar plăcea prea mult. Latră la singura pisică pe care Jean o ține în „carantină”. Altfel, este liniștită în casă, nu latră și nici nu distruge nimic.

Lara ar fi ideală pentru o familie calmă sau o doamnă singură, mai în vârstă.