Descrierea blănosului

Rasă: metis
Sex: femelă
Vârstă: născută în 2010/2011, aproximativ
Talie: ca. 50 cm
Greutate: ca. 20 kg
Castrată: da
Microcipată: da
Vaccinată: da

Încă un strigăt de ajutor a ajuns la noi. Un om de afaceri danez, care de câțiva ani conducea cu succes o firmă în România, pe lângă aceasta, a salvat mulți câini comunitari de la o moarte sigură. În acest moment situația firmei sale este foarte proastă, mare parte din cei 60 de angajați au fost deja disponibilizați și se preconizează mutarea activității în spații mai mici și mai avantajoase sau chiar închiderea firmei. Deoarece nu dorește să lase câinii pe care îi are în grijă în voia sorții, ne roagă să-l ajutăm să le găsească acestora familii. Este o dovadă de asumare a răspunderii și de gândire anticipativă, pe care nu o putem ignora.

Lucky, unul dintre aceşti căţei, este cea mai drăgălașă cățelușă din lume. Este întotdeauna atât de veselă, întotdeauna prin preajmă – dar nu cumva să lăsați ușa de la dormitor deschisă, fiindcă va ocupa patul imediat și se va cuibării sub pătură!

A fost găsită după ce a fost călcată de o mașină, îi lipsea o jumătate de picior. Medicul veterinar i-a amputat ceea ce mai rămăsese din picior, iar în următoarele trei săptămâni a avut nevoie de îngrijiri intensive.

În prezent, aleargă ca vântul, la fel ca ceilalți câini, și este atât de fericită, încât a fost numită Lucky.

Lucky are niște cerculețe foarte frumoase în jurul ochilor, deschise la culoare. Este prietenoasă și deschisă cu oamenii, se apropie de oricine și se lasă mângâiată. Se joacă bucuroasă cu ceilalți câini și aleagră prin curte. Însă dacă au loc conflicte în haită, se dă la o parte și nu se amestecă niciodată. (Deținătorul ei era de părere că ar fi suficient de inteligentă încât să-și dea seama că nu prea are șanse cu doar trei picioare).

Lucky este o cățelușă obișnuită, foarte veselă și prietenoasă, care nu se simte deloc afectată de faptul că are numai trei picioare.