Descrierea blănosului

Miki este un câine tânăr, iubitor de distracție, prietenos, dar care pentru plimbări e dependent de scaunul cu rotile. El nu își poate coordona bine picioarele din spate, iar acestea sunt prea slabe pentru a-i menține greutatea pentru o perioadă mai lungă de timp. Miki își iubește scaunul și aleargă cu el prin zonă. Nu ar trebui lăsăt din lesă, pentru că se crede superman, și nimic nu-l mai oprește.
În casă, Miki e ușor de îngrijit, nu este incontinent și indică când trebuie să iasă. În interior nu are nevoie de ajutor, poate sta singur și să facă câțiva pași – iar dacă e prea leneș sau se grăbește folosește doar labele din față.

Îi place să roadă, și la început nu știa ce este permis și ce nu este, dar între timp ne-am înțeles și nu am mai avut surprize. Oase sau alte lucru îi sunt pe plac, atât timp cât are la ce roade.
Când Miki e lăsat nesupravegheat sau noaptea, stă liniștit în cușca lui, pentru că acolo nu se poate lovi. Se anunță când îi este sete sau vrea afară.
Poate fi lăsat singur acasă un timp, cu un os își ocupa timpul.

Lui Miki îi place mult în apă, cu sau fără scaun. Să înoate nu-i place prea mult, chiar dacă are vestă de salvare, dar îi face bine musculaturii.

Îi plac jocurile de căutare în iarbă/zăpadă/apă sau să alerge după bolovani. Se joacă și cu alți câini.

Pe găini și pisici afară le consideră ca fiind pradă și încearcă să le prindă. Înăuntru îi place să prindă pisici și să se joace cu ele, dar se mișcă relativ grobian. Majoritatea pisicilor îl evită. E mai bine ca animalele mici sau puii de pisică să nu fie lasate nesupravegheate cu Miki. Cu câinii necunoscuți e suspicios la început, dar până acum s-a înșeles cu toți după ce s-au cunoscut.