Descrierea blănosului

A fost odata, nu tare demult, un catelus care a plecat sa se joace si s-a pierdut.  Cum nu-si mai gasea drumul spre casa, a hoinarit o vreme pana a ajuns intr-un sat care i s-a parut mai primitor. Acolo, se strecura pe sub garduri in curtile oamenilor, doar-doar si-o gasi un nou camin.

Din pacate, nimeni nu dorea acest catel, asa ca nimeni nu i-a dat de mancare, iar catelul nostru, slabit si speriat, s-a ascuns in niste tufe.  Nu dupa multa vreme, a venit o ploaie mare, cu tunete si fulgere, iar bietul catelus tremura ud leoarca, cand a fost vazut si luat acasa de doi oameni carora li s-a facut mila sa-l tot vada atat de slab si necajit.
Din seara aceea, catelusul nostru a primit un nume si un adapost.  Dar intr-o zi, zburdalnic cum era, s-a apropiat prea tare de castronul cu mancare al dulaului familiei si a fost “pus la punct” destul de dur, necesitand ingrijiri medicale in urma muscaturilor.
Acest incident nu a lasat urmari, catelul nostru revenindu-si repede si ramanand la fel de jucaus si iubitor. Dar ca acest lucru sa nu se mai intample, au trebuit gasiti noi stapani care sa-i ofere un camin permanent.
In ajutorul catelului nostru au sarit oamenii inimosi de la Nuca, care au cautat in lung si-n lat pana ce au gasit familia potrivita, tocmai in Germania.
Si astfel, catelul nostru si-a continuat viata fericit, alaturi de noii sai prieteni, care-l iubesc si il rasfata cat e ziua de lunga.