Descrierea blănosului

Tasha este un caz mai special – ea s-a nascut in luna Martie 2013, iar un domn care mai ingrijeste inca 9 catei s-a ocupat si de ea. De cand avea cateva saptamani s-a observat ca Tasha nu se dezvolta normal, ca si ceilalti catei- nu putea sa mearga, isi pierdea echilibrul si cadea.

Cu mult optimism si sperante am internat-o pe Tasha pentru a afla un diagnostic: s-au facut multe teste si radiografii, dar nu avea nici o fractura, nici o problema evidenta. Am trimis radografiile in Germania, iar diagnosticul stabilit este Sindrom Wobbler ( vertebrele din zona gatului sunt prea apropiate si preseaza nervii).

Tasha a inceput tratamentul cu medicamente specifice, suplimente alimentare si homeopatice, iar dupa cateva saptamani am repetat radiografiile, deoarece ea este in crestere si pozitia vertebrelor se poate schimba. Aceste radiografii ne-au dat sperante-  deja se observa o imbunatatire: spatiile dintre vertebre au devenit mai mari si nu mai apasa asa mult nervii. Tot in urma acestor radiografii s-a observat existenta unei fracturi craniene vechi  in zona cerebelului (zona responsabila de miscare si coordonare)

Tasha in continuare isi pierde echilibrul, cade, se loveste de mobila, si are nevoie de intarirea musculaturii, iar acum poarta o casca pentru protectie pe care am confectionat-o noi. Cu toate problemele pe care le are, Tasha este o catelusa foarte cuminte, blanda si iubitoare, se intelege bine si se joaca cu alti catei si pisici, tot ce-si doreste este afectiune.

In functie de evolutia starii de sanatate este posibil ca in viitor sa necesite un carucior sau un ham special pentru a se deplasa, sau este posibil sa poate mearga singura si sa aiba minime probleme de echilibru.

Noi avem speranta ca situatia ei se va imbunatati !