Foster

 

Ai vrea sa adopti un catel sau o pisica, dar nu esti foarte sigur daca poti sa iti asumi asta…

Posted by Asociatia pentru protejarea animalelor NUCA on Friday, 30 October 2015 – Updated 22.06.2022

FosterVoluntarii Asociaţiei NUCA întâlnesc foarte des animăluţe care au nevoie de ajutor şi care sunt în pericol. De multe ori le putem ajuta doar în măsura în care reuşim să le găsim cazare temporară până la adopţie. Ca alternativă la un adăpost, Asociaţia Nuca – Animal Welfare a dezvoltat cu succes un sistem de foster-care

Foster-care reprezintă îngrijirea temporară, fie de către persoana care l-a găsit, fie de către unul dintre voluntarii Nuca, a unui animal abandonat, pe baza unui contract, până la adopţie. Perioada de ședere a unui animal în foster poate să varieze foarte mult, de la câteva zile până la câteva luni. Asociaţia Nuca asigură hrana, accesoriile, deparazitările, tratamentul medical daca este cazul, vaccinările şi sterilizarea câinilor şi pisicilor din foster, informaţii si sfaturi despre comportamentul animalelor, şi îi promovează pentru adopţie, în ţară şi în străinătate.

În prezent Asociaţia Nuca are peste 100 de animale în sistem de foster.

În albumul Facebook de alături sunt prezentate animăluţe care au nevoie de foster, fie pentru că sunt încă în pericol, fie pentru că soluţia găsită cu cazarea lor nu este satisfăcătoare, fie pentru că au putut fi preluaţi doar pentru o perioadă limitată şi încă nu au găsit un adoptator definitiv. Vă invităm să răsfoiţi albumul şi să ne scrieţi dacă cumva vreun animăluţ „vă face cu ochiul” şi aţi dori să îl ajutaţi până la adopţie. Vă mulţumim! 
 

 

Dintre avantajele sistemului de foster amintim:

– Câinele/pisica învaţă să se comporte ca un animal de companie,
– Câinele/pisica are parte de îngrijire, atenţie şi afecţiune, aspecte importante în socializarea unui animal traumatizat în trecut, acest lucru neputându-se face suficient într-un adăpost.
– Se obţin date importante privind caracterul câinelui/pisicii care vor determina orientarea spre adopţia cea mai potrivită.
– Fosterii au ocazia de a învăţa şi a se bucura de compania unui căţel/pisici, până la adopţia acestuia.

Mulțumim și pe această cale tuturor persoanelor care au grijă de cățeii și pisiciile Nuca și le asigură un cămin bun până când își vor găsi un stăpân.

 

Contacteaza-ne pe facebook pentru a deveni foster!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.